SE OG HØR SAVER Eksklusive rabatkoder & deals
11 feb 2020

Hvilket lån kan bedst betale sig?

Uncategorized

Står man i en akut situation hvor et finansielt lån er den eneste løsning for en given udfordring, så kan det være en særdeles god idé at kende til lånemarkedet, så man kan optage det bedst mulige lån. Markedet for lån er stort, og du kan som privatperson vælge indenfor en bred vifte af lånetyper både online og i din egen bank.

Men hvordan vælger man egentlig det rette lån, der bedst passer til ens egne behov og præferencer?

Kviklån, SMS-lån eller forbrugslån?

De fleste har hørt om de mange forskellige lånetyper, som man kan støde på online. Der findes et hav af forskellige strukturer på de forskellige lån, og det kan være et virvar at finde ud af hvad der er hvad, og hvad man egentlig selv har brug for.

Står man i en akut situation, hvor man skal bruge en bestemt sum penge lige nu og her til f.eks. et hastende tandlægebesøg eller en bilreparation, som ikke kan vente, så kan det være svært, ja næsten umuligt at vente på bankens møjsommelig behandlingsproces.

Som ordet kvik indikerer, så kan mange online lån optages særdeles hurtigt på grund af den korte behandlingstid. Fælles for de online lån er næsten alle kan ansøge, og at man kan få svar på sin ansøgning inden for få minutter. Nogle lån kan faktisk optages via SMS, mens andre kræver en kort korrespondance via låneudbyderens kommunikationskanaler.

Inden du beslutter dig for et specifikt lån eller en udbyder, så er det en god idé at danne dig et overblik over hvilke typer af lån der findes på markedet, hvilket der bedst passer til din privatøkonomi og hvilken udbyder der kan give dig det mest fordelagtige tilbud.

Hvad er billigst?

Som udgangspunkt er det svært at konkludere hvilken form for lån der er billigst at optage. Dette afhænger i høj grad af hvor mange penge du ønsker at låne og hvor hurtigt du kan betale dem tilbage. Er der tale om et stort lån, og er løbeperioden derfor også lang, så kan renter og gebyrer være afgørende for om lånet er dyrt eller ej.

Visse lån kan faktisk optages helt rentefrit, men deres løbeperiode vil som regel være så kort, at det næsten er umuligt ikke at overskride fristerne for betaling. Lån penge billigt med et online lån uden renter, men husk på at pengene skal retur inden for meget kort tid.

Generelt betyder den hurtige behandlingstid hos de online udbydere at du ingen sikkerhed skal stille i dit lån. Det vil sige at du ikke skal stille personlige genstande såsom bil i sikkerhed for at du betaler lånet tilbage. Til gengæld er de online låneudbydere nødsaget til at opkræve høje renter og gebyrer for deres lån, så de kan sikre sig at hele summen kommer retur og de ikke lider tab på deres forskellige lån.

Lav en grundig plan for dit lån

Det er ikke ualmindeligt at man går igennem perioder i ens liv, hvor et økonomisk lån er en forudsætning for en ordentlig livsstil, men optager man et uhensigtsmæssigt lån, så kan det have den modsatte effekt på ens levestandard.

Et lån skal selvfølgeligt betales tilbage, og i den forbindelse handler det om at lægge en udførlig plan for hvordan og hvornår man har tænkt sig at betale hele beløbet eller dele af beløbet tilbage.

Man skal danne sig et grundigt overblik over ens indkomst, udgifter og udsigter til at betale pengene tilbage. Det er vigtigt at man tænker tilbagebetalingen ind i sit budget, og også husker de uundgåelige renter og gebyrer.

Er man forberedt på sin tilbagebetaling, så dukker der ikke uforudsete og uønskede udfordringer op i fremtiden.