SE OG HØR SAVER Eksklusive rabatkoder & deals
24 jan 2020

På Interrail gennem Europe – en billigere måde at rejse på

Uncategorized
Foto af B K CC0 1.0 Caption: Netværket af tog er godt og solidt i Europe. Her er det et tog fra Storbritannien.

Det kan godt være, at vi kun lige er kommet ind i det nye årti, men mange mennesker er allerede så småt begyndt at planlægge, hvor turen skal gå hen, når sommerferien står for døren. Hvis man vil have de gode tilbud, skal det nemlig helst planlægges et godt stykke tid i forvejen. Nogle er til charterferie, mens andre er mere til storbyferie. Atter andre foretrækker at bruge en uge på stranden og blive dejligt solbrun, mens der også er nogle, der nyder at finde en kold (men solrig) piste og spænde skiene på fødderne. Der er dog også en anden mulighed, hvor det faktisk er muligt at kombinere både sol og strand med kultur og storby i form af en masse forskellige og spændende destinationer. Rejsemåden hedder Interrail – den miljøvenlige måde at rejse på, der tager der rundt i hele Europa på en spændende og varieret tur, som du helt selv kan designe.

Sammensæt din rejse med Interrail

Det lyder måske dyrt, tænker du, men det behøver det ikke nødvendigvis være. Søg og du skal finde, lyder et populært ordsprog, og det er bestemt stadig sandt. Man kan nemlig finde gode tilbud på næsten alt lige fra det bedste af Blomsterberg, til lækre hudprodukter, blomster, hoteller, spilleplatforme, som ofte har forskellige kampagnerkørende. Rejser er også en stor del af markedet, og det er netop det, vi skal tale om nu. Hvordan kan du komme til at rejse Europa tyndt med tog på et budget og stadig se alle de fede steder i mange forskellige lande?

Svaret er selvfølgelig Interrail. Hos DSB kan du finde forskellige former for Interrailrejser og sammensætte din rute præcist, som du ønsker. Der er forskellige ruter, som dækker det meste af Europa. Har du for eksempel en forkærlighed for den vestlige side af Europa, er der mulighed for en rute, der starter i Aarhus og går ned gennem Tyskland. Derfra kan du tage til Schweiz og/eller Italien og slutte af i Paris, inden turen går hjem igen. Med en rute som denne kan du for eksempel benytte dig af en pakke, der tillader, at du rejser 10 dage inden for en to måneders periode. Det vil sige, at du kan rejse ud i hele to måneder og bruge 10 dage på at rejse fra det ene sted til det andet. Det giver alt andet lige en masse gode muligheder for at planlægge en rejse, der kan tage dig fra den ene ende af Europa til den anden.

Øst, Vest, Nord eller Syd?

Foto af Chris Karidis CC0 1.0 Caption: Den berømte Tour de Eiffel (eller Eiffeltårnet, som det også er kendt) er bare ét af de mulige stop på din Interrailtur.

Se Eiffeltårnet i Paris eller gå en tur ned af de små brostensbelagte gader, som er tæt beklædt med lokale kunstnere; besøg det skæve tårn i Pisa eller sejl ned af de Venedigs berømte kanaler i en gondol, der vugger blidt i de små bølgeskvulp og nyd en ægte italiensk pizza i autentiske omgivelser.

Hvis du derimod mere er til kafkask romantik i en lille skøn Østeuropæisk by, så er der også en rute til det formål. Tag for eksempel fra Danmark til Berlin (hvor du passende kan tilbringe et par skønne dage i den hippe og stadigt underspillede storby) og videre til Warszawa, som med sine flotte gamle slotte og bydele samt enormt fascinerende historie, helt bestemt er et besøg værd. Derfra kan turen gå videre til det billedskønne Budapest, hvor det varmt kan anbefales at besøge de små hummusbare (de hedder bogstaveligt talt The Hummus Bar), som ligger spredt rundt om i byen. Her får du det største og bedste udvalg af lækre, hjemmelavede hummus’er, læskende smoothies og friskpressede juices, som undertegnede nogensinde har smagt. Hop atter på toget efter at Budapest har fyldt dig op med både farverige seværdigheder og hummus, og kør roligt videre mod Zagreb, Wien eller Prag. Her kan du opleve det bedste af det historiske Europa – det er nemlig alle byer, som sirligt er blandet med nymoderne livsstil og fænomenal ældgammel arkitektoniske mesterværker.

Du kan også holde din rejse indenfor Skandinaviens grænser og bruge tiden på at opleve og udforske alt, hvad de skandinaviske lande har at byde på. Tag for eksempel fra København til Gøteborg, videre til Oslo og så Stockholm. Derfra kan du tage med nattog helt op i toppen af Norge til Narvik, hvor du kan opleve den mest storslåede natur.

Kun fantasien sætter grænser

Har du fået lyst til at tage toget ud i Europe, så kan du enten hoppe ind på DSB’s hjemmeside under Interrail eller ringe til dem. De er meget hjælpsomme med at sammensætte din rejse. Rejser I flere sammen, kan der opnås rabat, og det samme gælder, hvis du falder indenfor visse aldersgrupper.

Du kan sammensætte din rute, næsten lige som du ønsker – kun fantasien sætter grænser. Så find et kort frem og begynd at tegne din sommerferie ned gennem Europa.