SE OG HØR SAVER Eksklusive rabatkoder & deals
06 dec 2017

Sådan lægger du en flot makeup

Anmeldelser, Tips

Nogle foretrækker at lægge en perfekt makeup hver eneste dag, mens andre nøjes med lidt mascara og pudder. Uanset om du er ude efter en uddannelse på området, om du vil spare penge på lækker makeup, eller om du vil have gode råd til at lægge makeup, der passer til hverdag og fest, kan du finde det her.

 

Bliv professionel makeup artist

Går du rigtig meget op i makeup og har måske endda lyst til at arbejde med det, bør du se nærmere på en makeup artist uddannelse. Her lærer du af en professionel makeup artist med mere end 20 års erfaring. Du kan bruge din tilegnede viden som karrierevej, eller hvis du blot går meget op i dit udseende.

Uddannelsen er en af de bedste og mest anerkendte i hele Danmark. Her får du al den basale viden om makeup-teknikker, indblik i tidens trends og tips, der ellers kun hører modeverdenen til.

 

Makeup til hverdag og fest

Er ambitionsniveauet ikke helt så højt, bør du i stedet fokusere på, hvad din makeuppung skal bestå af, før du har det, der skal til, for at lægge en flot makeup. Her får du forslag til indhold, der både dækker hverdag og fest:

 • Mascara
 • Eyeliner
 • Primer
 • Concealer
 • Foundation
 • Pudder
 • Rouge
 • Øjenskygge
 • Contouring palette
 • Highlighter
 • Diverse børster
 • Evt. læbestift

Vil du gerne opdatere din makeup, men har ikke de store økonomiske midler, kan du købe billig makeup og parfume, der samtidig har en rigtig fin kvalitet.

 

10 tips til en flot makeup

 1. Sørg for at passe og pleje din hud. Huden skal være ren og fugtet for det bedste resultat. Lægger du makeup på tør hud, vil makeuppen sætte sig i flager, og det ser ikke pænt ud.
 2. Jævn huden med en primer. Har du ar, urenheder eller ujævnheder, så glat huden ud med en primer og få en fin base for resten af makeuppen.
 3. Brug en concealer i en lyserød nuance under øjnene. Den lyserøde farve dækker de blålige rander under øjnene, som mange skandinaviere desværre har grundet den lyse hud.
 4. Brug en foundation i en halv til en hel tone mørkere end din egen hudfarve. På den måde får du lidt farve i ansigtet. Læg foundationen på kindben, hage, næse og pande og brug en pensel til at fordele.
 5. Afslut med en god pudder i samme farve som din foundation. Har du tendens til fedtet hud, bør du vælge en mat pudder. Har du tendens til tør hud, bør du vælge en mineralpudder.
 6. Brug en rouge med lidt glitter på kindbenene og eventuelt over øjnene. Det giver et friskt pust uden at være makeuppet.
 7. Vil du i stedet bruge en øjenskygge, så vælg én i samme nuance som din øjenfarve for at fremhæve dine øjne.
 8. Skal det være ekstra festligt, kan du kaste dig ud i contouring. Brug en bronzefarvet contouring palette og lav et blødt 3-tal fra panden nedover kindben og afslut under kæben. Blend godt ind i huden.
 9. Brug eventuelt en highlighter øverst på kindbenene, under brynene, på næseryggen og i øjenkrogen.
 10. Læg en flot mascara. Gerne af flere lag. Afslut med en eyeliner langs den våde, øverste kant på øjet.

Brug denne ELF Cosmetics rabatkode og spar penge på en masse lækre produkter.