SE OG HØR SAVER Eksklusive rabatkoder & deals
26 jun 2018

Udsmyk terrassen med de perfekte havestole

Anmeldelser, Tips

Sommeren er over os, og det er tid til at grille og nyde maden og et koldt glas hvidvin på terrassen i aftensolens skær. Det er også tid til at male terrassen, plante nye blomster i krukkerne og forny havemøblerne, så udeområderne kan fremstå i pæn og vedligeholdt stand, når gæsterne indfinder sig. Her på siden kan du få inspiration til at finde de helt rigtige havemøbler.

Vedligeholdelse eller ej

Det helt store spørgsmål er, om du gider at vedligeholde dine havemøbler, eller om de skal kunne stå ude i al slags vejr uden at trænge til andet end en fugtig klud. Havemøbler i træ er pæne, men hvis du gerne vil undgå den ekstra arbejdsopgave at oliere og slibe med jævne mellemrum, bør du se dig om efter havestole i plastik, aluminium eller polyattan.

Farve og materiale

Dernæst bør du overveje, hvilken farve og hvilket materiale der passer bedst ind på netop din terrasse eller altan. Måske foretrækker du havestole i teak eller hvide havestole. Det kan også være, at du i samme ombæring leder efter et havebord, eller også har du et pænt havebord i forvejen, der blot trænger til nye stole. Nogle foretrækker matchende sæt, men det kan faktisk give et ekstra pift selv at sammensætte havebord og stole.

Vedligehold dine terrassemøbler

Rigtig mange terrasse- og altanmøbler er i træ eller andre materialer, der skal vedligeholdes for at holde sig pæne og indbydende. Det er synd at lade de flotte teaktræsstole sygne hen. Terrassen tager sig meget bedre ud, hvis havemøblerne har fået lidt vand og sæbe.

Sådan rengør du dine havemøbler:

  1. Højtryksrenser eller haveslange: Solen titter endelig frem, og temperaturerne sniger sig op over 15 grader. Det er tid til at finde havemøblerne frem fra skuret. De er sandsynligvis fyldt med spindelvæv og støv, og derfor kan det være nødvendigt at give dem en tur med højtryksrenseren eller haveslangen, afhængigt af materialet.
  2. Vand og sæbe: langt de fleste materialer kan og bør tørres af med vand og mild sæbe. Er træet lakeret, kan du i princippet bruge al slags sæbe, eksempelvis ufarvet opvaskemiddel. Er der tale om mere sart træ, bør du vælge sæbespåner eller sæbe, der er beregnet til vedligeholdelse af træ.
  3. Rengøring af hynder: Måske trænger hynderne også til en kærlig hånd. Nogle hynder kan ryge en tur i vaskemaskinen, andre kan vaskes med lunkent vand og mild sæbe, og andre igen bør blot få pletfjerner efter behov.

Læs mere om vedligeholdelse af altanmøbler her.